* Patiëntenbehandeling.
Wij hechten veel waarde aan het bieden van kwalitatief goede zorg. Daarom volgen alle medewerkers geregeld bijscholing. Daarnaast werken wij volgens vaste protocollen om te komen tot een goed onderbouwde diagnose. Onze assistentes zijn alle 4 gediplomeerd Paraveterinair. U kunt ook bij hen terecht voor vakkundig advies en kleine ingrepen zoals nagels knippen en het verwijderen van een teek.QC VetLab

* Bloedonderzoek en urine.
Bij ons in de kliniek kunnen we het meeste bloed- en urine onderzoek zelf verrichten. De uitslag is dan tijdens uw bezoek al bekend zodat meteen gestart kan worden met een eventuele behandeling. Meer specialistisch onderzoek vindt plaats in veterinaire laboratoria. Onze bloedanalyse apparatuur wordt iedere drie maanden gecontroleerd door een extern kwaliteits-laboratorium zodat de kans op een verkeerde uitslag tot het minimum wordt beperkt.

* Digitaal röntgenonderzoek.
Röntgenfoto’s worden bij ons digitaal verwerkt. Hierdoor gaat het onderzoek snel en kunnen we, indien nodig, makkelijk overleggen met een specialist. Indien u dat wilt kunnen we de foto’s aan u meegeven op een dvd.

* Officiële HD/ED foto’s.
Voor rashonden waarmee u fokplannen heeft kan een officieel röntgenonderzoek naar Heup dysplasie (HD) en/of Elleboog dysplasie (ED) verplicht zijn.

* Professionele tandheelkunde.
Onze assistentes zijn opgeleid om een professionele gebitsreiniging uit te voeren, dit is vergelijkbaar met het werk van een mondhygiëniste. Uitgebreidere ingrepen zoals het trekken van een tand of kies worden uitgevoerd door de dierenarts. Ook voor gebitsbehandeling van konijnen en knaagdieren hebben wij professionele apparatuur in huis.

* Chirurgie.
De kliniek beschikt over een moderne operatiekamer waar door twee dierenartsen tegelijk geopereerd kan worden. Wij werken volgens de laatste inzichten en hebben dan ook de beschikking over bewakingsapparatuur en gasnarcose. Voor een snel herstel is optimale pijnstilling bij ons vanzelfsprekend. Speciaal voor de kleinere dieren zoals konijnen en cavia’s maken we gebruik van een couveuse.

* Dermatologie.
Huidproblemen komen veel voor bij huisdieren. We werken volgens een vast protocol dat altijd begint met lichamelijk onderzoek. Indien nodig nemen wij monsters van huid en haar voor microscopisch onderzoek of een schimmelkweek. Bij een aantal aandoeningen kan bloedonderzoek of een speciaal dieet nodig zijn.

* Bloeddrukmeting.
Vooral oudere katten zijn gevoelig voor verhoging van de bloeddruk. Bij verdenking kunnen we de bloeddruk meten met een speciaal apparaat voor gezelschapsdieren en indien nodig verder onderzoek instellen naar de onderliggende oorzaak.

* Opname en intensive care.
De kliniek beschikt over gescheiden opname ruimtes voor de verschillende diersoorten. Dit is belangrijk om stress te voorkomen. Onze intensive care richt zich vooral op katten, konijnen en cavia’s. Bij deze diersoorten kan het soms lastiger zijn voor de eigenaar om dwangvoeding en medicatie toe te dienen. Daarnaast kunnen wij infusen geven en de gezondheidstoestand goed in de gaten houden.

* Second opinion.
Net als bij mensen is het bij dieren soms prettig een second opinion aan te vragen. Dit is bij ons altijd mogelijk.

* Advies.
Onze assistentes zijn allen gediplomeerd paraveterinair. Voor informatie of advies kunt u altijd gratis en vrijblijvend bij hen terecht. Voorbeelden van veel voorkomende onderwerpen zijn:
– Hulp en advies bij aanschaf van huisdieren, huisvesting en verzorging.
– Voeding, begeleiden overgewicht etc.
– Bestrijding van parasieten zoals vlooien, teken en wormen.
– Fokken en dracht begeleiden.
– Omgang tussen kind en hond (voorkomen bijtincidenten).
– Reis adviezen en vakantie entingen.
– Adressen van hondentrainingen, uitlaatdiensten, dagopvang en dierenpensions.
– Ook als u twijfelt of u een van onze dierenartsen moet raadplegen kunt u bij hen terecht.

Corona maatregelen

Helaas is het zo dat in verband met de stijgende […]

Verruiming openingst

Om u en uw huisdier nog beter van dienst te […]

Pinksterweekend

Komend weekend is het Pinksteren en dit betekent dat wij, […]

Hemelvaartsdag

komende donderdag (13-05) is de praktijk gesloten vanwege Hemelvaartsdag. Via […]

Week van de Teek

Afgelopen week is deze teek door ons verwijderd bij een […]